A tervezésről

Sokan talán nem is igazán tudják, mi a feladata egy lakberendezőnek, miben tud segíteni.

A közös munka optimális esetben akkor kezdődik, amikor elkészül az építész alaprajz. Ilyenkor még van mód apróbb változtatásokra, válaszfalak vagy ajtók áthelyezésére a praktikus térrendezés érdekében.

A konkrét tervek elkészültét megelőzően néhány találkozás szükséges ahhoz, hogy az igényeket felmérjem és megismerjem ügyfeleim egyéniségét, életmódját, szokásait, hogy mit szeretnek, mit nem, hogy a végeredmény egy olyan otthon legyen, amiről mindig is álmodtak.

A tervezés számomra nem feladatmegoldás, hanem együttgondolkodás. Hiszen ügyfeleim nagy része konkrét elképzelésekkel keres meg, mégis szükség van arra, hogy ezeket egységes formába öntsük. Napjaink felgyorsult világában ugyanis az anyagok, a lehetőségek oly széles palettájával találkozhatunk, hogy azt, aki nem minden nap ebben mozog, könnyedén magával sodorhatja ez az információáradat, összezavarodhat, elbizonytalanodhat.

Alapelvem, hogy irányt mutassak, javaslatokat tegyek, de a végső döntést mindig a megrendelő hozza.

Amikor kialakult egy koncepció az elrendezést és a stílust illetően, következhet az elektromos terv, a vizes terv, a gipszkartonos terv, valamint a burkolatterv elkészítése, melyeknek megléte szintén mentesíti az ügyfelemet az ezzel járó terhek alól. A tervek segítségével pontosan el tudjuk képzelni, milyen lesz az enteriőr a kivitelezés elkészültével, így megkímélem a megbízómat a feszültségtől, sőt, a felesleges kiadásoktól is.

Természetesen a mesterek megkapnak minden szükséges tervet és a kivitelezési munkák előtt mindent részletesen átbeszélek velük. Az építkezés, a felújítás sosem problémamentes, de tapasztalatom révén igyekszem már a munkafolyamatok elején felhívni a figyelmet az esetleges hibalehetőségekre és lehetőség szerint elkerülni azokat.

A berendezés során nem csak az elméletben megálmodott bútorok, hangulat terveit adom át, hanem segítek a konkrét burkolatok, bútorok, lámpák, színek, anyagok kiválasztásában is, hiszen a végeredmény minősége és milyensége a részletekben rejlik. Másfelől megkönnyítem megrendelőim dolgát azzal, hogy sokéves tapasztalatomnak köszönhetően tudom, hogy mit hol lehet beszerezni, milyen anyagokhoz érdemes nyúlni, melyek a legújabb trendek, vagy éppen milyen új megoldásokkal találkozhatunk.

Igyekszem egy reális ár-érték arányt szem előtt tartani a munka során, és ebben tevékenyen részt is vállalok, hiszen általam ügyfeleim számtalan helyen kedvezményben részesülnek vásárlásaik során.

Munkáim nagyrészt magánjellegűek: lakások, családi házak, de számos megbízást kapok irodák, kávézók, üzletek megtervezésével kapcsolatban is szerte az országban.